European Foundation Center

Astazi am primit o veste foarte buna. Am fost acceptati ca Membri cu drepturi depline de catre European Foundation Center cu sediul la Bruxelles in Belgia.

De ce este important?

In primul rand pentru ca suntem prima organizatie romaneasca prezenta la acest nivel.

In al doilea rand pentru ca European Foundation Center este o organizatie serioasa si selectiva, ce reuneste intre membrii sai pe cei mai importanti donatori si finantatori din Europa.

La o conferinta desfasurata la Roma de catre aceasta organizatie in primavara acestui an si la care am fost prezenta, Romania a fost extrem de slab reprezentata intre cei peste 500 de delegati din intreaga Europa. De fapt nici macar nu sunt sigura ca nu am fost chiar singura reprezentanta. S-au discutat proiecte frumoase, initiative laudabile si mai ales despre rolul fundatiilor in rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta Europa.

Romania este inca perceputa ca un actor foarte slab si aproape invizibil pe piata filantropiei si a implicarii sociale. Este cred timpul sa schimbam asta.

One thought on “European Foundation Center

 1. Da.
  Noi(tinerii) trebuie sa ne debarasam de gandirea “implementata” de pe vremea comunistilor…si care isi face influenta si in ziua de azi.

  Eu vreu…dar oare voi reusi?oare cati mai gandesc ca mine?
  doar printr-o “dresare sociala” a tineretului de azi se va reusi o schimbare.
  MENTALITATEA face DIFERNTA.
  oare ce mentalitate vom avea noi inconjurati de manele,coruptie,birocratie,nesimtire?

  sper sa ma insel si peste 20 de ani sa fiu mandru ca sunt roman(nu ca acum nu as fi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*